Mr. Turist

Petak, 25 Januar 2013 17:52

Zlato za iMapu !

Na finalnom takičenju Tour-reg projekta koji je održan u Sarajevu, projekat Turističko-ugostiteljske škole iz Tuzle osvojio je prvo mjesto.

U organizaciji KulturKontakt-a i uz podršku Austrijske ambasade u BiH, u Sarajevu je 12.12.2012. održana finalno predstavljanje učenićkih projekata u projektu TOUR-REG, za razvoj turističkog obrazovanja u Bosni i Hercegovini.

JU Turističko-ugostiteljska škola iz Tuzle predstavila je projekat 'Turisti, imate li iMapu?' kao primjer primjene modernih informacionih tehnologija u promociji turizma. iMapa omogućava turistima i posjetiocima grada Tuzle, da pomoću svog pametnog telefona (smartphone) brzo i efikasno lociraju sve objekte u našem gradu koji ih interesuju i pronađu najbrži put do njih. U prvoj fazi projekta formirana je baza podataka od oko 80-ak lokacija koje će biti dostupne za pretragu, a u nastavku je planirano proširenje sa većim brojem lokacija koje su interesantne turistima i posjetiocima Tuzle. U narednom periodu se očekuje proširenje lokacija na cijeli Tuzlanski kanton kao i na druge gradove u Bosni i Hercegovini. 

Projekat je u konkurenciji još šest srednjih škola osvojio najveći broj glasova stručnog žirija i publike i osvojio prvo mjesto, pokazujući još jednom potencijale naših mladih generacija koji su odlučili da svoje zanimanje i znanje iz oblasti mobilnih tehnologija iskoriste za realizaciju projekta koji pomaže promociji turizma. 

pogledano 173 puta
logo
Turističko ugostiteljska škola
Muhameda Hevaije Uskufije 3
75000 Tuzla
Bosna i Hercegovina
euroherc.jpg
putnik.jpg
rudar.jpg
sponzori4.jpg