Mr. Turist

Nedjelja, 21 April 2013 10:04

Projekat "Pletem ja, pleteš ti..."

Na 6. sajmu kredita - Volonterski tim u Sarajevu tim turističke i ugostiteljske škole predstavio je projekt 'Pletem ja, pleteš ti...'

U Sarajevu, 13.04.2013. Godine, na 6. sajmu  'Credit - Volontiraj' sudjelovalo je više od 600 učenika srednjih škola iz 107 škola i 48 gradova Bosne i Hercegovine. Sajam koji je prerastao u tradicionalnu manifestaciju prilika je srednjoškolcima da predstavljaju svoje projekte usmjerene na podizanje kvalitete života u njihovim zajednicama. Sajam je izvrsna prilika za susret i uspostavljanje kontakata s kolegama iz drugih škola, predstavnicima zajednice i brojnim posjetiteljima.

Projekt "Pletem ha, pleteš i ti..." zasnovan na izgradnji svijesti o kreativnom potencijalu mladih i samoorganizirajućim sposobnostima, radu i poslovanju u uvjetima ekonomske krize. Temelj projekta čine radionice pletenja, gdje bi studenti koje zanima ovakva stvar trenirali kako plesti odjeću (šalove, kape, modne šalove, ukrasne dodatke itd.). U sljedećem koraku konačni proizvodi bi se, uz pomoć partnera iz industrije, predstavili javnosti prodajom slika, gdje bi se prikupljena sredstva izdvojila za kupnju novog materijala, organiziranje radionica pletenja, dobrotvornu akciju u školi i druge aktivnosti.  

Cilj projekta je da se u roku od tri mjeseca kroz intenzivan rad studentima pruži iskustvo iz prve ruke o cjelovitom procesu izvođenja radova, od koncepta do vođenja posla.

pogledano 169 puta
logo
Turističko ugostiteljska škola
Muhameda Hevaije Uskufije 3
75000 Tuzla
Bosna i Hercegovina
euroherc.jpg
putnik.jpg
rudar.jpg
sponzori4.jpg