Mr. Turist

Četvrtak, 19 Septembar 2013 14:06

Raftlook na Panonskim jezerima

RAFTLOOK 2013 - VI Međunarodni susreti raftera i rafting klubova održani su na Panonskim jezerima. 

Prelijepi subotnji dan 14.09. bio je kao stvoren za tradicionalne susrete Raftera i Rafting klubova koji se i ove godine, već tradicionalno, održavaju na Panonskim jezerima u Tuzli. Preko stotinu raftera iz nekoliko klubova iz naše zemlje, kao i iz susjedne Srbije, demonstrirali su posjetiocima rafterske vještine upravljanja čamcima, prezentirali najnoviju raftersku opremu i pružili priliku zainteresovanim da se i sami provozaju po jezeru i zaveslaju. 

Susrete je otvorio G-din Muris Bulić, predsjednik Skupštine Raft-eko kluba "Accent" iz Tuzle, a prisutnima se obratio i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, koji je pozelio dobrodošlicu i ugodan boravak u našem gradu svim gostima i istakao kako Tuzla iz godine u godinu privlači sve više posjetilaca kako iz zemlje tako i iz inostranstva, i da su ovakvi susreti jedan od nosilaca razvoja turizma u Tuzli.

Uz dodjelu priznanja i nagrada i ručak za sve učesnike i posjetioce, u poslijepodnevnom dijelu programa organizovana su i takmičenja u rafterskim vještinama i plivanju. 

pogledano 161 puta

Medij

logo
Turističko ugostiteljska škola
Muhameda Hevaije Uskufije 3
75000 Tuzla
Bosna i Hercegovina
euroherc.jpg
putnik.jpg
rudar.jpg
sponzori4.jpg