Mr. Turist

Srijeda, 19 Maj 2010 01:00

Dan škole - 2010 g.

Obilježavanje Dana škole u Turističko-ugostiteljskoj školi, Tuzla.

15. maja , ove, kao i prethodnih godina, obilježen je Dan škole. Održana je svečana prezentacija Turističkog leptira u prostorijama škole. Članovi redakcionog tima (Amela Džafić, Admir Omeragić, Adnan Mulić, Eldin Salihović, Sanja Lačić i Sedina Dogić) zajedno sa profesoricom Bogdanović-Kuret Svjetlanom, predstavili su Web portal, prikazan je nagrađeni spot, nagradili su najvjernije prijatelje Turističkog leptira: Nadu Zubak, pravnicu u školi, Nerminu Kamberović, predsjednicu Upravnog odbora škole, Jasminu Kuduzović, prof., Sadiju Biščević, prof i Ramiza Salihovića, prof. kojima su uručeni vaučeri za izlete po Tuzlanskom kantonu. Učenici su prezentirali portal na dva strana jezika, njemačkom i engleskom. Publika, sastavljena od učenika, profesora naše škole nije skrivala svoje oduševljenje. Na kraju prezentacije učenice su organizovali kviz i nagradili navjernije prijatelje web-portala.

Nakon toga u atriju je održana priredba koju su spremili učenici škole sa profesorima, koji vode sekcije. Učestvovali su učenici dramske, recitatorske, i novinarske sekcije, koji su uspješno predstavili svoje radove. Profesorica Mujezinović Nefisa je predstavila svoj rad pod nazivom "Realty show" u kojem je glumila članica našeg Turističkog leptira, Sedina Dogić. Profesor Salihović Ramiz je sa učenicima pripremio odlomke iz svoje knjige "Kad naučimo praštati". Program je vodila profesorica Biščević Sadija, pozdravila je drage goste, penzionisanu direktoricu G-đu Šerifović Zilhu, penzionisanog sekretara škole Čerkez Ivicu, predsjednika upravnog odbora škole G-đu Kamberović Nerminu i mnoge druge.

Svečanost je završena ručkom, kojeg su pripremili kuhari i konobari Turističko-ugostiteljske škole, uz vrijednu podršku profesora, Amire Kalajlić, Edvada Avdibegovića, Indire Pajazitović, Mirande Cvijanović, Štefice Jurić.

pogledano 166 puta
logo
Turističko ugostiteljska škola
Muhameda Hevaije Uskufije 3
75000 Tuzla
Bosna i Hercegovina
euroherc.jpg
putnik.jpg
rudar.jpg
sponzori4.jpg